kurjenlinna2021

”Hieno kokonaisuus, joka vain ajan saatossa paranee.”

Betoni-lehti on rakennusalan ammattilehti, jonka tehtävänä on välittää rakennusalan ammattihenkilöille betonirakentamisen uusin tieto ja viimeisimmät kehitysnäkymät. Viimeisimmässä numerossaan 4-2021 lehti esittelee Kestävä Kivitalo 2021 -palkinnon saanutta Kurjenlinnaa upeasti kuvitetussa 8-sivuisessa artikkelissa.

Artikkelissa painotetaan, että 1800-luvulta peräisin olevan massiivisen kivirakennuksen peruskorjaus on tehty pieteetillä, paitsi pinnat, myös rakenteet. ”Esimerkiksi kestävän ja turvallisen välipohjarakenteen turvaamiseksi vanhat puuvälipohjat purettiin ja ne korvattiin paikallavaletuilla betonivälipohjilla.”

Lehden mukaan Kurjenlinna on ”piha-aluettaan myöten hieno kokonaisuus, joka vain ajan saatossa paranee. Kivirakenteisen Kurjenlinnan laajalla piha-alueella on noin 3500 m2 kiveystä. Kiveyksiä on käytetty monipuolisesti, mutta rakennuskokonaisuuden arvokkuus huomioon ottaen. Betonikivien tuli sopia rakennukseen ja sen edustamaan aikakauden ilmeeseen. Hulevesien hallinta ja viivästyttäminen tontilla oli yksi keskeisimmistä pihasuunnittelun kriteereistä.”

Lue lisää:

Artikkeli-pdf Betoni-lehti 4-2021, sivut 28–35
Betoni-lehti 4-2021 (koko lehti selattavassa muodossa)
Kurjenlinnalle Kestävä Kivitalo 2021 -palkinto

Muita uutisia

Kiinteistökartio - kahdeksan vuosikymmentä osaamista