kurjenlinna2021

Projektiuutiset 4.11.2020: Turun Kurjenlinna komeampana kuin koskaan

Projektiuutiset julkaisi marraskuun numerossaan nelisivuisen, runsaasti kuvitetun artikkelin Turun Kurjenlinnasta.

”Turun Kurjenmäessä sijaitseva 120-vuotias Kurjenlinna on saanut uuden elämän asuin- ja toimistotalona. Köyhäintaloksi aikoinaan tehty rakennus saneerattiin sen historiaa kunnioittaen. Uusrenessanssia edustava Kurjenlinna kätkee sisäänsä nykyaikaisen talotekniikan ja modernit energiaratkaisut.”

”Kurjenlinnan omistaa turkulainen Vuokrakartio Oy, joka osti Kurjenmäen 2,7 hehtaarin alueen Turun kaupungilta vuonna 2017. Yhtiön toimitus­johtaja Niko Lappalainen kertoo yrityksen kiinnostuneen historiallisesti arvokkaan alueen kehittämisestä etenkin sen vanhojen rakennusten vuoksi.
Kurjenlinnan juuret ulottuvat 1890-luvulle, jolloin kaupungin itäpuolelle päätettiin rakentaa köyhäintalo. Ruotsalaisen arkki­tehti J.E. Stenbergin suunnittelema talo valmistui vuonna 1898. Sen viereen rakennettiin Turun kaupunginarkkitehtina toimineen Arthur Kajanuksen suunnittelema rakennus vuonna 1903. ”

”Melkein kolme vuotta jatkunut Kurjen­linnan saneeraus on loppusuoralla. A-rapun asuntoihin ja B-rapun toimistotiloihin on jo muutettu. C-rapun asunnoissa työt vielä jatkuvat, ja valmista on määrä olla tämän vuoden puolella.
Hankkeessa mukana olleet ovat tyytyväisiä sen onnistumiseen ja painottavat yhteistyön merkitystä.”

”Rakennesuunnittelija Jukka Sillanpää sanoo, että remontti on kaikin puolin onnistunut. Lopputuloksena on todella hieno ja hyvä rakennus, josta voi olla ylpeä.
Arkkitehti Sami Lehtniemi toteaa, että Kurjenlinna on alueensa helmi.
– Muutos entiseen verrattuna on melkoinen, kun rapistuneesta köyhäintalosta tehtiin upea asuin- ja toimistorakennus.”

Teksti: Projektiuutiset/Irene Murtomäki

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä.

Muita uutisia

Kiinteistökartio - kahdeksan vuosikymmentä osaamista