kurjenlinna4_l

Vuokrakartio pääsee aloittamaan Kurjenlinnan suunnittelun tonttikaupan myötä

Turkulainen kiinteistöyhtiö Vuokrakartio Oy kehittää yhdessä Turun kaupungin kanssa Kurjenmäessä sijaitsevaa Kurjenlinnan 2,7 hehtaarin entistä sairaala-aluetta asuin- ja toimitilakäyttöön.

Kaupungin toiminnot jatkavat vuokralla

Turun kaupunki ja Vuokrakartio Oy tekivät 29.9. tonttikaupan, jossa Kurjenlinnan alue siirtyi Vuokrakartion hallintaan. Samalla kaupungin kanssa solmittiin vuokrasopimus niin kutsutusta Neuvolan talosta ja siirrettiin Pääskynpesässä vuokralaisena toimivan Sateenkaarikodon vuokrasopimus Vuokrakartiolle.

–Sopimuksen allekirjoittamisen myötä kaikki on virallista ja alueen suunnittelu voidaan aloittaa todenteolla. Vuokralaiset jatkavat toimintaansa normaalisti ja muiden rakennusten kuntoa aletaan tutkimaan ja sen perusteella saneeraamaan, kertoo Vuokrakartion toimitusjohtaja Niko Lappalainen.

Uutta ja vanhaa, asuntoja ja toimitiloja

Kurjenlinnan alueelle tullaan rakentamaan viisi uutta asuin- ja toimitilakäyttöön tulevaa kerrostaloa, kun kaava valmistuu. Lisäksi Kurjenlinna ja Työlaitoksen talo kunnostetaan samaan käyttötarkoitukseen.

–Toimintojen suhde tulee tämänhetkisten suunnitelmien mukaan olemaan noin puolet ja puolet.

–Vanhojen talojen rakenteet tuovat suunnitteluun omia haasteitaan, mutta todennäköisesti saneeraustöihin päästään ensi vuoden keväällä, Lappalainen laskee.

Rakentamista vanhaa kunnioittaen

Kurjenlinnan kaksi rakennusta ovat vuodelta 1893 ja arkkitehti Arthur Kajanuksen suunnittelema työlaitos vuodelta 1899. Vanhat talot ovat rakennustaiteellisesti arvokkaita, joten muutostöissä vaaditaan erityisratkaisuja.

–Ympäristöarvot ja energian järkevä hyödyntäminen ovat meille tärkeitä lähtökohtia. Etsimme rakennusten lämmitykseen ja viilennykseen parhaat energiatekniset ratkaisut, jotka mahdollistavat näissä vanhoissa arvorakennuksissa hyvän sisäilman. Kohteessa tullaan hyödyntämään myös aurinkoenergiaa, lupaa Lappalainen.

Lisätietoa: Toimitusjohtaja Niko Lappalainen, Vuokrakartio Oy, p. 0400 565 432niko.lappalainen@kiinteistokartio.fi

Muita uutisia

Kiinteistökartio - kahdeksan vuosikymmentä osaamista